Vulkansko kamenje za saunu 20kg

2.477,00 rsd

Šifra: 0003451 Kategorija:

Vulkansko kamenje za ispunu saune peci.

Vulkansko kamenje, takodje poznato kao lave ili bazaltno kamenje, je vrsta stenske mase koja nastaje kada lava iz vulkana izbije na povrsinu i brzo se ohladi. Ovo kamenje je karakteristicno po svojoj poroznoj i gruboj strukturi, tamnoj boji i visokoj otpornosti na visoke temperature, bez pucanja ili raspadanja.

U sauni, vulkansko kamenje se postavlja na grejac peci, a zatim se zagreva kako bi stvorilo toplotu koja se prenosi na vazduh u prostoru saune. Kamenje je pogodno za ovu svrhu jer ima visoku toplotnu akumulaciju, sto znaci da moze zadrzati toplotu duze vreme i postepeno je otpustati u prostoriju.

Kada se voda polije na zagrejano vulkansko kamenje u sauni, stvara se para koja povecava vlaznost vazduha i stvara prijatan ambijent za sauniranje. Osim toga, kamenje moze apsorbovati i neutralisati necistoce u vazduhu, doprinoseci cistijem i zdravijem okruzenju.

Pakovanje je 20kg, sto je dovoljno za jednu pec u saunama.

S obzirom da povrsina kamena sadrzi neke necistoce, pre upotrebe bi trebalo ocistiti kamen, najbolje oprati vodom, pustiti da se osusi a zatim koristiti za grejanje za saunu.

Korpa